Menu
Gildia Pióra na Patronite

tak mi zimno nie od dziś ten chłód
gnie dłonie opadają ręce milknie krew
zastygłe myśli w korytach narzeczach bryły lodowe
ten chłód to ze mnie

może się kończę
dogasła łuna
struna zerwana

może to minie mi
nie wróżą wschodów słońca
choć wierzę w roztopy

tężeję na twoich oczach którymi nie widzisz
zamarzam jak na zaciśniętej dłoni
szron na ustach wiąże mowę
me śmierci zimowe

najgorętszym latem

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • 19 February 2018, 15:38

    piękny tekst- mimo , że tyle tu zimy, ze aż zamarza serce

  • funeralofheart

    17 February 2018, 22:50

    To nie ja powinienem był pokutować panie Rozo

  • RozaR

    17 February 2018, 22:42

    Chłosta pokutna - doskonale rozgrzewa