Menu
Gildia Pióra na Patronite

...ale to już było...

Tak już niewiele czasu zostało
parę poranków, parę uśmiechów
półsłówek-rozmów, wstydliwych spojrzeń
czasem wyplutej złości bez sensu

Bywa, że uśmiech zalotny zagości
zabity szybko twardym rozumem
i jak żyć będę, gdy Ty odejdziesz?
a odejść musisz, to postanowione!

Nic się nie stało, nikt nic nie powiedział
a przecież oboje tak dobrze to wiemy
że takie rzeczy to tylko raz w życiu
lecz pozostaniemy tak bardzo niemi...

Z serca krew kapie, choć nie powinna
to zabronione, to niedorzeczne
to z zasadami i zdrowym rozumem
i z całym światem tak bardzo sprzeczne...

Tak już niewiele czasu zostało
parę poranków, parę uśmiechów
wiem, chciałeś dać mi o czym marzyłam-
nie mogłam przyjąć, nie teraz w tym wieku...

Tak już niewiele czasu zostało
parę poranków i dni coraz krótszych
i tylko żal, żal ściska gdzieś w środku
że spotkaliśmy się aż tak późno...

Tak wiele czasu Tobie zostało
by czerpać z życia całymi garściami
szkoda, że wtedy mnie z Tobą nie będzie
lecz będę wspierać Cię zawsze myślami...29.09.2010

21 814 wyświetleń
213 tekstów
130 obserwujących
  • 16 February 2019, 09:35

    Rozumiem, niestety... Ale odrobina szaleństwa nie zaszkodzi. ;)
    Miłego dnia. :))

  • onejka

    16 February 2019, 08:01

    Na dzień dzisiejszy czuję jakbyś mi z ust wyjęła, piękne i mądre słowa :)

  • 16 February 2019, 07:58

    yestem, dzięki za miłe słowa...
    cierpimy najczęściej nie na brak odwagi, ale z nadmiaru odpowiedzialności/rozsądku/powinności...etc

  • 3 February 2019, 22:09

    Śliczne, tylko... szkoda, że zabrakło... odwagi... ;)
    Pozdrawiam.:)