Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po deszczu

Takiej Ciebie pragnę jeszcze
przemoczonej tęsknot deszczem
szmaragdowej oczu łkaniem
wciąż obfitym w zakochanie.

Tłukąc o mej duszy taflę
dumnej złości zmiękczysz gardę
precz wypłuczesz zwątpień chwile
lekkim stworzysz jak motylek.

Zamiast z serca Cię wyrzucać
wciągnę znów głęboko w płuca
by wykrzyczeć co (nie)chciane
słowa z bólem wymieszane.

czerwiec 2015
(z inspiracji Kayah – Nawet deszcz)

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    28 June 2015, 21:59

    Eneido, onejko, nicola, miramija... dziękuję Paniom za pozytywny rezonans i pozdrawiam :)

  • miramija

    28 June 2015, 19:47

    Ładny wiersz

  • nicola-57

    27 June 2015, 22:02

    Odysie, tak długo Cię nie było. Teraz jesteś i proszę, BĄDŹ.
    Dziękuję, pozdrawiam i do miłego :)

  • onejka

    27 June 2015, 21:56

    Czekałam na taki wiersz

  • Eneida

    27 June 2015, 15:32

    Po deszczu... dobrze jest wciągnąć głęboko w płuca...
    Śliczny wiersz Odysie... :)

  • Odys syn Laertesa

    27 June 2015, 10:28

    Dzięki Ragilio... Pozdrawiam

  • Ragilia

    27 June 2015, 01:39

    gdzie ja wcześniej byłam, jak nie tu?
    dobrze, bardzo dobrze czyta się:)
    pozdrowienia nocą ślę:)

  • Odys syn Laertesa

    26 June 2015, 22:47

    dzięki. pozdrawiam