Menu
Gildia Pióra na Patronite

Takie niewinne zagranie
jak po brzuchu łaskotanie
czasami oczy kłamią
usta ranią
ściany - zdradzające judasze
na innych twarzach maski
jej twarz jak ogień plonie
ciało jak zwierz wyrywa się instynktownie
jego ruchy zbyt pochopne
a ona już zaliczona
w czerń spowita idzie
głowę spuściła
wzorku nie podnosi
anioł jej wiedział ze to się źle skończy
ktoś się za nią modlił
o rozum
o zdrowie
o czysta jej dusze prosił

273 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących