Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hulk na miarę

Teksty z obrazami - Hulk na miarę - exsilentio
Hulk na miarę - exsilentio

Takie czasy przyszły,
Że każda poza nam nie straszna,
I, choć inna jest chęć własna,
Herosami chcemy być wszyscy.

Wszystko na teraz, na hura.
Morsy, slipki w górach.
Niestraszna i dzika natura.
I znika rzeczywistość ponura.

A wystarczy przecież być sobą.
Pośmiać się z siebie
Tak, że śmiech słychać w niebie
I już mierzymy się z przygodą.

Można podnieść czyjś ciężar z miłości,
Albo, żeby było po prostu weselej.
Można i śmielej,
A można być dla kogoś, najprościej.

Wtedy wesele, kłopoty i wróg bez imienia
Mają odpowiedni wzrost i ciężar.
Takiego masz, Iskierko, chętnego na męża.
Wiek, deszcze, głód niczego nie zmienia.

Bóg jest wielki, będę to zawsze powtarzał.
Poczucie humoru, prima sort.
Przy nim najcięższy ból g*wno wort.
Tak zawiłą drogą prowadzi mnie do oltarza.
Miałem wrażenie, że to będzie rzeź,
A znalazłem prawdziwą miłość.
Zresztą przecież wiesz.
Z Tobą miło mierzyć się z każdą chwilą.
Tak bardzo jeszcze nigdy nie było.
I tyle szczęścia nie było też.
Dziękuję, Iskierko, Bogu za Ciebie.
Połamany badyl kwitnie w Twojej glebie.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!