Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka ja

Taką się poznałam
I cóż z tego mam?
Z sobą tylko konkurowałam
By być lepszą z wszystkich dam

Tak błądząc w sferze marzeń
Tych zbędnych filozofii
Wśród ludzkich wyobrażeń
Rozpaczy, łez, utopii...

Tej złości co wypływa
Z serc ostrych niczym sierp
Ona w ciszy mnie ukrywa
I krzyczy, woła " cierp! "

Szukałam pocieszenia
Wśród rozwścieczonych serc
Nie zrozumiały mego pragnienia
Zostałam sama więc...

Dziś sama ze sobą kłócę się
W nadziei ciągle trwam
Jedno pytanie tylko dręczy mnie
Po co ufałam wam?

2565 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!