Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zazdrość

Taka roszada
Ta zdrada
Przypisywanie faktów
Do własnych aktów
Jątrzenie
Spieprzenie
Obaw własnych
Wizji nie jasnych
Do czynów innych
Realnie nie powinnych
Spotkań
Jak otchłań
Spojrzeń
I podejrzeń
Grzebanie
I wchłanianie
Wiedzy z doświadczeń
Bez własnych wypatrzeń
Winny i koniec
Potrzebny jest goniec
Językiem pozamiata
A zazdrość ma go za swata

99 873 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
  • Gaia

    15 October 2012, 18:25

    Tak to już jest, inni nas sądzą wg siebie, czasem szukając tylko pretekstów..
    Ale to jeszcze nie powód, by w to uwierzyć.
    Więc głowa do góry :)
    Wiersz bardzo emocjonalny. Ale jaki mógłby być. No tylko taki.

  • Irracja

    15 October 2012, 07:24

    ... to nie zazdrość, tylko odniesienie do samego siebie... skoro ja bym zgrzeszył/a myślą w takiej sytuacji, to on/a na pewno też...

    ;-)

  • 15 October 2012, 06:07

    nie jasnych to nie razem przypadkiem