Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tato

jesienna mgła

jesienna mgła

Taka pustka cicha I glucha
W chwili ostatniego twojego tchnienia .
Teraz juz lgna sie na oczy mile wspomnienia
Kiedy z ranna zorza budziles sie do zycia
Pelen radosci witales kazdy dzien
Byla w Tobie moc zycia ktora przetrwala w naszej pamieci a jej iskra nadal til sie w naszych sercach
W pamieci mam cie jako zatroskanego ojca
I te slowa wpowiadane co dzien na do widzenia "Z Bogiem dziecko."gdy szlam do szkoly ,wyjezdzalam na studia, ruszalam w daleka podroz
Nie odeszles zyjesz nadal tam w oblokach nieba wstawiasz sie za nami
Tu na ziemi ciagle pracowity jak twoje pszczolki ktore tak kochales
Pamietam tez te slowa twoje "Dziecko drogie patrz jak piekny jest swiat wietrzyk wieje ptaszki spiewaja " mowiles gdy juz znuzona bylam praca to kazdy z nas twoich dzieci ma dusze romantyka
Wrazliwy I kochajacy przyrode walczyles o nia dobrym slowem
Dzis zgaslo slonce na niebie wija sie zalu chmury tesknoty
Zegnam cie ze smutkiem lza w oku bolem serca lecz wiem ze spotkamy sie w przyszlym zyciu
Kocham cie tato moj aniele strozu

24 001 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!