Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

taką cię wyśniłem
trochę nieobecną
gdzieś w odległych światach
błądzą tańcząc myśli
i nawet się nie dowiesz
że jesteś moja
uśmiechem wyrzeźbiona
ożywiona łzą
trzepot motylich skrzydeł
wybudza w środku nocy
dłoń w przeczuciu smutku
przeszukuje przestrzeń
łapczywie wciągam powietrze
by poczuć smak twoich ust
zapach skóry włosów
bo kiedy cię nie ma
wtedy niknę

🌹

15 247 wyświetleń
143 teksty
8 obserwujących