Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa

tak wiem
czuję twój ból
zawsze się budzę
nim słońce roziskrzy
ostatnie krople nocy
a mgła
podniesie ostatnie tiule
wyczuwam go w sobie niczym sztych
głownię w serce wepchniętą po jelec
zostaje we mnie
aż niebo zachodem spłonie
i złoty płomień księżyca
rozpocznie kuszenie ćmawych snów
wtulam się w niego
jak kiedyś w twoje włosy
tobą smakuje i pachnie
święta relikwia
amen

15 310 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!