Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Tak wiele dni bez pięknych słów
Bez wiersza kropli, światła krzty
Choć były i dni pełne mów...
A mowach słowo, co brzmi "Ty"

Nie czas już na to, na gdybanie
Co szkodzi nam i szarpie w serca
Nie czas już na to, na kochanie
Zabiła resztki Noc-Morderca

Nie płaczę i płakać nie chcę
A w sercu nie gra żaden żal
Skrada się za nami cień!
Chłonąc mrok zamkowych hal

Gorzki jednak bywa śmiech
Smutne wejrzenie moich ócz
Twardy w lesie stał się mech
Czasem brzydkie piękno zórz!

Zgoiło się wiele smutnych ran
I wiele krwi zakrzepło się
Ognia na krzyk niewiele mam
A ogień ów zachować chcę!

Ma wiedźmo, życzę Ci nadziei
I szczęścia, wielkiej wytrwałości
Wśród życiowej, podłej zawiei
I wśród magicznej unośności

Tak pisać mogę jeszcze długo
O tym, jak szyja Twa upojna
I jej wspomnienia do mnie mruga
A w środku trwa mi dzika wojna

Acz nic już z tego nie napiszę
Jak tęskno mi do Twojej woni
Zostawię nam obojgu ciszę
Może cisza nas obroni?

13 975 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    10 October 2012, 22:09

    Zawsze się trzymam. ;)

    Widać po prostu znowu byłem głupi i pospieszyłem się z uczuciem zbytnio. Jak to ja. A i swoje zepsułem! Takim bywam głupcem, Julio!

  • Julka 10

    10 October 2012, 20:38

    Przyjaźń...też...a jakże, zgadzam się Dominiku, bo sama takie mam ;))) i również rezygnować z nich nie mam zamiaru. Chociaż czasami tak bardzo między sobą różnimy się w poglądach, czy ocenie sytuacji :)

    Czekam na kolejny wiersz. Trzymaj się i pozdrawiam serdecznie :)

  • Archangel_Marco

    10 October 2012, 18:02

    Widzę, że czytelnicy jak zwykle Ci sami. ;)
    Julio- co najwyżej przyjaźń, z której rezygnować nie chcę!

  • Julka 10

    9 October 2012, 22:18

    Dwoje ludzi nie brak słów i nie cisza obroni, ale miłość, która przenika każdą chwilę...;)))

    Spokojnej nocy..."Wojowniku " ;))

  • misiek45

    9 October 2012, 21:49

    Twój wiersz przypadł mi do serca dziś wieczorem jak na zawołanie,jest w nim to co sama dziś czuję-pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru:)

  • Karin2225

    9 October 2012, 21:42

    Romantycznie jak u Shakespeare'a :) Uwielbiam Twoje wiersze...

  • miramija

    9 October 2012, 21:37

    Fajnie znów Cię czytać :)