Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życzenia...z odrobiną ironii?

Tak w bieli...przepiękna..
i jakże zakochana...
Wędrujesz przed ołtarz,
przed oblicze Pana...
Przysięgę złożysz i Jemu i...
przyszłemu mężowi swemu...
I...będziesz szczęśliwa.
Może rodzinę powiększycie...
A ja? Tak sobie myślę,
w ciszy i skrycie..
żeby Wam się udało
to Wasze pożycie...
Bo -małżeństwo
to czysta obłuda-ale może...
Wam się...uda...

:) tak dla wyjaśnienia: napisałam to będąc zła na moją drugą połowę kiedy w międzyczasie koleżanka powiadomiła mnie o swoim ślubie-to zabawne ale wierszyk powstał w pięć minut...musiałam być naprawdę wściekła :):):)

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!