Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

tak różni wyglądem
tak do siebie niepodobni
tak niepowtarzalni

osobowością, charakterem
odciskiem kciuka, strukturą DNA
nie do podrobienia unikalni

a tak podobne są nasze
sny, koszmary, marzenia
skrycie snute fantazje
ambicje, życiowe dążenia

targają nami te same
rozterki i wątpliwości
wszyscy spragnieni ciepła
wszyscy tak głodni miłości

nieodporni na choroby
niepodatni na ból i cierpienia
te same stawiamy pytania
szukamy sensu istnienia

pozornie biegli specjaliści
od życia doczesnego eksperci
mali, bezbronni, bezsilni laicy
wobec przemijania i śmierci

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • misiek45

    10 May 2012, 23:40

    Tak ,tacy jesteśmy jak napisałaś.pozdrawiam

  • aloya

    10 May 2012, 23:09

    Cała prawda... wobec śmierci jesteśmy tacy malutcy:))