Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak pięknie mówisz o MIŁOŚCI

Tak pięknie mówisz o miłości. Tak pięknie z ust Twych wszystko brzmi.
Kochasz do granic możliwości. Serce gorące z pragnienia grzmi.

Jak wicher siłę niebezpieczną, zamienia w spokój i wytchnienie.
Ma duszę grzeszną lecz waleczną,
a w oczach iskrę, zrozumienie.

Z miłości człowiek nie rozumie, gdy się mu prawi o jasności.
Z miłości rwie się jak szalony, a krew się burzy w gotowości.

Tak pięknie mówisz o miłości. Takiego własnie Cię wybrałam.
I ja do granic możliwości.
Takiego Ciebie pokochałam.

9241 wyświetleń
92 teksty
26 obserwujących
  • Gaia

    30 July 2015, 19:30

    Dużo u Ciebie tych ..ości miłości
    możliwości
    gotowości
    jasności
    - oby na dobre wyszło.

  • Irracja

    30 July 2015, 15:59

    ... pięknie mówi omiłości?... a podobno "krowa co dużo ryczy mało mleka daje"...

    ;-)

    • żyjmarzeniami

      2 January 2022, 12:44

      Możliwe , każdy ocenia według własnej miary ;)

  • Cris

    30 July 2015, 14:04

    świetny wiersz i Ty pięknie napisałaś o miłości.
    pozdrawiam serdecznie :)

  • Malusia_035

    30 July 2015, 13:26

    Piękny :)

    Pozdrawiam :)