Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak pięknie mówisz do mnie rzęsami,
że mnie kochasz…
Bez słów, bez niepotrzebnych gestów…
jedno zalotne mrugnięcie
i wszystko staje się muzyką…

Dotykasz palcem moich ust drżących
zamykając wszystkie słowa zachwytu…
Każesz całować…najpierw lekko…
jak muśnięcie skrzydeł motyla…
później mocno…do utraty tchu…

Dotyk już nie wystarcza w miłosnym
uniesieniu…
Zbyt wiele emocji się uwolniło…
ciało domaga się uścisku…
i czucia całej siły namiętności…

Ogień tańczy w kominku
w rytm naszej muzyki ciał…
Trzaskają drwa…
mieszając się
z nutkami kochania…

W półmroku oczy zamykasz
zmęczona…spełniona…szczęśliwa…
Kładziesz głowę na mojej piersi…
obejmujesz ręką…i zasypiasz…
A ja jeszcze chwilę patrzę…i za Tobą odpływam…

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 3 March 2011, 22:42

    Tak pięknie.. słowem malujesz swoją miłość..

    Pozdrawiam ciepło :)

  • Seneka 18

    3 March 2011, 19:09

    Czasem jest trudno być romantykiem gdy gąszcz problemów dzień szarością maluje...ale nie zmienia to faktu, że moja żona jest dla mnie księżniczką...dla której słowem, czynem i pieszczotą hołd należny oddaję...:).
    Dziękuję Wam :)

  • 3 March 2011, 18:27

    Wiersz zabieram do zeszytu.. i PLUS ode mnie:)