Menu
Gildia Pióra na Patronite

odpowiadając

tak oczywiście
można zakopywać
kot w tym pudełku -
czternaście lat ze mną rozumie pan
kawał życia
przysypane

z tej perspektywy
wygląda na bardzo kruche
aż boję się że ziemia waży zbyt wiele
może dlatego tak ciąży mi serce
może dlatego płaczę i kładę na nią rękę

dziękuję że mogę zostać samemu
przyklęknąć i pomówić zanim przyjdzie milczenie
nawet pan nie wie - a może się domyśla
że napiszę wiersz
wiersz zły zupełnie - lecz szczery i prosty
jakby do siebie

(2020)

28 886 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących