Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie...

Tak naprawdę człowiek nie pragnie w sercu suszy,
która niesie za sobą jedynie smutną pustkę
Tylko czeka z niecierpliwością na ogromną ulewę,
aby móc aż dostać dreszczy od łapczywych pocałunków
Jednocześnie nie martwić się o nadchodzące jutro,
że być może będzie ostatnim z nadmiaru uczuć
Czuć możliwość zabawy z ukochaną osobą
skacząc w jak największą kałużą szeptów
wybierając przy tym dowolną technikę dotyku
Po prostu zapomnieć o istnieniu jakiejkolwiek przeszłości
budować szczęście oparte na dozgonnym zaufaniu
Przy tym nie mieć nawet czasu by zabrać parasol,
gdzie tylko w silnych ramionach odnaleźć swój azyl..

09.08.2013

52 748 wyświetleń
691 tekstów
82 obserwujących
  • misiek45

    10 August 2013, 23:06

    Bardzo ładnie napisałaś Aniu -milutko Cie pozdrawiam :)

  • 10 August 2013, 10:45

    Kto już z samego rana nie śpi :) zabieram pozdrawiam.

  • słoneczniki

    10 August 2013, 10:23

    Pięknie

  • krysta

    10 August 2013, 08:56

    Aniu przepiękny wiersz ...tak ta ulewa potrzbna jest ,aby poczuć się niebiańsko ...
    Pozdraiam :)