Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Tak mocno samotni,
oddaleni o uśmiech, może dwa.
Ciągle nie tutaj,
nie teraz.

Okryty Twoim zapachem.
Zamknięty w Twoim oddechu.
Chcę.

Tylko chcę.
Spokojnie świat zanurza się w czerwieni
i ja.
Może zapomnę na chwilę,
na dwa dni, na dwa życia.

Wybieram garnitur.
Ze wspomnieniami mieszam myśli.
Pamiętam.

Potrzeba nam siebie!!!
Uderzam dłonią o ścianę snu.
Jakby nie było już nic
z marzeń wyciągam to ostatnie
i wkładam pod Twoją głowę - jak poduszkę.

Biorę Cię za nadzieję
skoro przy mnie zasypiasz.

8642 wyświetlenia
50 tekstów
3 obserwujących
  • AMA

    11 March 2013, 22:54

    piękny wiersz

  • luterin

    11 March 2013, 21:15

    "Biorę Cię za nadzieję
    skoro przy mnie zasypiasz"
    Zabieram.