Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Złamać "

Tak łatwo złamać Człowieka
Słowem złym zamknąć drzwi
Nie otworzyć okna na Świat
Tyle bólu niepewności w Nas

Mścimy się za co?
Za stracony czas
Za ' głupotę' innych
Za brak wiedzy - Nasz

Kto mądrzejszy
Kto szybszy
Kto przebieglejszy
Kto wolniejszy

Co się liczy
Na co liczyć
Kogo szukać
Gdzie szukać ratunku

Więcej Miłości podarujmy Sobie
Ogrom Miłości i współczucia
Ofiarujmy drugiej Osobie Wiarę
Mściwość wyprośmy za drzwi

O ile latwiej będzie nam żyć
Tak łatwo złamać Człowieka
Nie róbmy tego - nie wiedząc - wiedząc
Co Nas na drodze krzyżowej czeka

01.04.2021
22:25

281 631 wyświetleń
2731 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!