Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świt

Tak łatwo zawrócić z drogi
by wpaść w bladozłote błoto
olśnić blaskiem platyny
pokłaść w niej miłość wszelką.
To zbyt ludzkie..
Ja zaś dziękuję
Wolę tę autentyczną, prawdziwą..
Kiedy świtem mnie witasz
mnie i sponiewierane serce
Niosąc w darze przyjaciółkę -nadzieję...

12 115 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
  • Emilia Szumiło

    13 January 2015, 00:55

    zatrzymuje na dłużej

    Tak łatwo zawrócić z drogi
    by wpaść w bladozłote błoto
    olśnić blaskiem platyny
    pokłaść w niej miłość wszelką.
    To zbyt ludzkie..
    dziękuję

    Wolę tę autentyczną, prawdziwą..
    Kiedy świtem mnie witasz
    mnie, sponiewierane serce
    Niosąc w darze przyjaźń -nadzieję...