Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wciąż nad nami to samo niebo

Tak daleko jesteśmy od siebie.
Poza zasięgiem wzroku
i na nie-wyciągnięcie dłoni.
Inny świat wokół
zamyka w szponach rzeczywistości,
inni ludzie wytykają palcami.
Nawet ziemia pod stopami
i samotny świerszcz w trawie
swoje symfonie wygrywają inaczej...

Tylko niebo wciąż to samo nad nami
i te same gwiazdy spadają...
Błyskiem tęsknoty
spalają się w oczach...

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • nicola-57

    14 August 2015, 22:22

    tak... TAK