Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do M.

tak chciałbym ci powiedzieć
że są łzy
niewypłakane

błyszczące jak rosy

roziskrzone tęsknotą
rozszeptane drżeniem

i że jest wiatr
który na skrzydłach aniołów przysiada

lekko

niczym eucharystii opłatek
w człowieczej ręce

lecz niewysłuchany głos boli
więc ucisz się
serce

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • PainWithoutLove

    3 October 2016, 18:10

    a ja tak chciałabym Ci powiedzieć, że ta Twoja wrażliwość tak pięknie wygląda w tych wierszach.
    :)

  • HeLkon

    29 September 2016, 01:15

    Piękny wiersz. Pisany niezwykłą wrażliwością serca. Innych słów nie znajduję na komentarz.

  • 28 September 2016, 21:21

    Uśmiechnąć i tak ciągle rozśmianego do granic głupoty (niektórzy twierdzą, że granica dawno przekroczona ) smoka jest niebywale trudno. Tobie się udało. :))

  • Adnachiel

    28 September 2016, 18:40

    Magio magii, magiczne moce, macie monstrualne monstrum zamienić w miazgę :)
    Moje zaklęcie z dzieciństwa :D
    Fakt, że nie żaden tam smok.
    Monsignore smok!
    :)

  • 28 September 2016, 17:52

    Nie ma strachu, Mikołaj w tym roku trafi do wszystkich, w końcu dał broń solidnemu rusznikarzowi. ;)
    Na M jest Mirek, Marek, Madź i... Miłość... qurczeee, wszyscy... tylko nie smok. :D
    Pozdrawiam. :))

  • Adnachiel

    27 September 2016, 16:41

    To ja powinienem dziękować giuli, że adres niezmiennie pozostaje ten sam :)
    Posłańcowi łatwiej jest zstąpić do znajomego świata, nie musząc znikać za drzwiami, lecz mogąc anielskie słowa wypowiedzieć ludzkim głosem.
    Bardzo mnie ujęłaś tym, co napisałaś o jesiennych listach.
    A Mickiewicz zawsze miał rację w sprawach sercowych :)

    Ostatnio często słyszę w radio tą piosenkę.
    Ale dopiero Ty nadałaś jej pełniejszy wydźwięk.
    Dziękuję :*

    Mirku, moje poza-cytatowe imię również zaczyna się na eM, więc może ten sprzed roku w cale nie był do Ciebie :))

    Pozdrawiam Was serdecznie i spieszę się rozpocząć sezon na palenie w kominku :)

  • fyrfle

    27 September 2016, 13:17

    Spóźniłeś się, rok temu Ktoś już do mnie napisał i...

  • giulietka

    27 September 2016, 13:04

    Przepiękny, pisany tymi okruchami nieba zaklętego w ludzkich wzruszeniach, które tylko Ty potrafisz uchwycić i zamienić w słowa.
    Długo czekałam na taki list, ale było warto, gdy doręczają go anioły...
    Przypomina mi o tamtej jesieni, kiedy listy z nieba spadały równie często jak liście z drzew...

    A co do zakończenia... na szczęście "tego rozkazu twoje ni moje serce nie posłucha" ;)
    List zabieram, ale zostawiam w zamian melodię:

    https://www.youtube.com/watch?v=RgKAFK5djSk

    Video RgKAFK5djSk