Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie

Tak bardzo tego chcę
Bądź tutaj, blisko mnie
Patrz czule w oczy moje
Przy tobie się nie boję.
Teraz noce bezsenne
Takie gorące i płomienne,
Bo odkąd ze mną jesteś
Każdym niewinnym gestem
Zamieniasz w ogień moje ciało
Aż krzyczę głośno: mało, mało!
Już nie ma łez tęsknoty,
Zniknęły gdzieś kłopoty,
Zostało to pragnienie,
Marzenie, uniesienie…
Będziemy pieścić zmysły,
Cudowne mam pomysły.
Czekam, aż się włączysz,
Tęsknotę mą zakończysz,
Ugasisz me pragnienie,
Dasz wielkie uniesienie.

/Joanna/

63 525 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    5 July 2011, 21:27

    Do miłego, papa.

  • 5 July 2011, 21:26

    Już przeczytałam kilka..wrócę do nich..teraz muszę zmykać ;)
    Do miłego....

  • Nutka67

    5 July 2011, 21:23

    Dziękuję i zapraszam.

  • 5 July 2011, 21:20

    Piękne to.... pragnienie ;) :))

    Pozdrawiam i czytam dalej ;) :))

  • Nutka67

    30 August 2010, 15:59

    Dziękuję Jacku.
    Pozdrawiam życząc miłego popołudnia.

  • Nutka67

    29 August 2010, 00:52

    Dziękuję Gerardzie. Szczerze mówiąc oczekiwałam linczu, a tutaj... Pozdrawiam serdecznie.

  • Seneka 18

    28 August 2010, 19:01

    Kurcze aż się rozmarzyłem :).Wiersz pierwsza klasa...