Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Nadmiar słodyczy"

Tak bardzo głodna miłości była
że swoje serce jak tort weselny
na malutkie kawałki podzieliła
rozdając je niczym gest bezcenny

każdemu słodkie się przejadło
obdarowanych wzięły mdłości
i tak serce nadgorliwe przepadło
błądząc za kulisami ...
szukając litości.

Julka.

miała być fraszka...i kolejny raz...niewypał :):):)

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    22 July 2012, 23:47

    A wszystko z...zazdrości, od dawna mam uczulenie na cista z kremem :):) i tylko patrzeć na te smakołyki muszę :):):):) co najwyżej...drożdżowe poproszę :):):)

    Bogusiu, Grażynko dziękuję i...smacznego :):):)
    Bożenko, do trzech razy sztuka...:):):):):) dziękuję....za podpowiedź :)
    Agnieszko, też tak myślę, dlatego nadal w tej...zakładce :):):)

    Kolorowych snów...:):)

  • misiek45

    22 July 2012, 10:06

    Jak dl mnie jest to wesoły wiersz-pozdrawiam Ciebie Julko serdecznie

  • NieBoska

    22 July 2012, 04:33

    Stokrotko, rzeczywiście słodka ta fraszka, palce lizać ! ;)
    Dobre ! ;)

    Mam smaka na więcej , cha cha !

  • Efemeryda60

    22 July 2012, 01:14

    Lepiej stracić serce z miłości, niż z bezsilności jej szukania.

    Świetna fraszka, z humorem, chociaż głębia smutna.