Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienia o miłości

Tak bardzo chciałabym zobaczyć
Korale obumarłych wspomnień
Tych wygasłych z dawnych lat
Uchronić od zapomnień

Jeszcze raz powstrzymać łzy
Ktorych nigdy nikt nie otarł
Jeszcze raz usłyszeć głos
Który miłość mą rozpostarł

Nie dane mi było odstąpić ni razu
Ustom ku moim chylącym się czule
Serca swego słuchając rozkazu
Nie straszne mi były rany i bóle

Zachłanna w miłości
Chciałam mieć go całego
Bez żadnej litości
Dotykowi memu obdarowanego

Chciałam ujrzeć jego uśmiech uroczy
Tak często jak to tylko możliwe
A nacieszone tym ciałem oczy
Chciałam znów zamknąć na krótką chwilę

Dziś rozmyślam nad tą miłością
Czy to możliwe by los był tak okrutny?
By pozwolił Ci mnie ranić
By był aż tak bardzo rozrzutny?

Na próżno szukam martwych dziejów
Zaginęły gdzieś wspomnienia
Lecz ja pragnę te najlepsze
Uchronić od zapomnienia...

2567 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!