Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Z Tobą i dokądkolwiek

Teksty z obrazami - Z Tobą i dokądkolwiek - exsilentio
Z Tobą i dokądkolwiek - exsilentio

Tak bardzo chcę zatrzymać
To, co pomogłaś mi znaleźć,
Uśmiechy szczęścia w chwilach,
W rytm deszczu wspólny taniec.
Nocne szukanie w gwiazdach,
Polowania na zdjęcia i grzyby,
W świat gdzieś bezkresna jazda,
Smutki widziane przez szybę.
Tak bardzo chcę nie zgubić
Wiary szukanej szmat czasu,
Miejsca w sercu dla ludzi,
Wspólnych spacerów do lasu.
Świat z Tobą jest pełen magii,
Wyzwań, tajemnic wygranych.
Bez Ciebie to wierzch skały nagiej,
Losem chłodnym smagany.
Jak kolekcjoner skwapliwie zbieram
Niezwykłe fragmenty nas razem,
A każde przeżyte Teraz
Bezcennym miłości obrazem.
Cokolwiek będzie, zostaniesz
W rozsypanym śnie wierszoklety,
Jak koral w naszyjniku zerwanym,
Niczym dotknięcie w sensie podniety.

Quid Quidem

41 487 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
  • kukaczka

    24 September 2021, 15:54

    ..takie kochanie, to czemu wspominanie, czemu.. takie rozmyślanie🍁..

    • exsilentio

      25 September 2021, 01:00

      Nie rozstanie. Tylko świadomość że jedyna chwila, jaką spędzamy z naszą ukochaną to Teraz. I już do niej tęsknimy.