Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kryzys Wiary

Tajemniczy świat wypadł zza witryny kłamstwa
Uciekinier z pętli czasu, jeszcze nienarodzony
Solidarni dwie dekady rozkoszują się w ochłapach
Na stan zamach w ramach strajku, setki osadzonych

Nie walczy nikt o prawdę, o najprawdziwszą prawdę
Gdyż oczywiste dla ludzi, co nie budzi zdziwienia
Skoro istnieje Buddyzm to, po co populi Papież?
Mamiony tłum bajkami, choć cenzury już nie ma

Wierzący wierzą w to, w co sami chcą uwierzyć
Rozumni rozdzielają każde słowo w czworo
Czy na prawdę Bóg tysiące lat w człowieka się wcielił?
Panie jeśli mylę się, powiedz tylko słowo.

43 914 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • Bruno

    10 November 2011, 10:10

    Dzięki:)