Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjdę kiedy indziej

,,Tajemnica''
Przyjdę kiedy indziej
Nie chce ci przeszkadzać
Twego pokoju burzyć
Przyjdę z parasolem
kiedy się zachmurzy
W delikatnym wietrze
Co cie ukołyszę
Przyjdę nie widzialna
Zostawię ci ciszę
Spokoju ci nie zburzę
Odpędzę złe burze
Światłem ci się stanę
Gdy mrok zapanuje
Ciepłą myśl rozniecę
Gdy niemoc poczujesz
Błyskiem iskry w oku
Podniosę w upadkach
Braki zauważę
Jak kochana matka
Będę twym Aniołem
Usiądę za stołem
Czy ty mnie rozpoznasz
W tym ogromnym świecie
Czy dasz wiarę w dobro
Mój drogi człowiecze...?

104 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
  • fyrfle

    18 May 2020, 08:05

    Naprawdę piękny wiersz.Dla mnie prośba ze strony miłości - zauważ mnie. Miłość to kobieta dla mężczyzny, dla kobiety mężczyzna, oni sobie muszą być wiarą i dobrocią, swoimi aniołami. Pozdrawiam.