Menu
Gildia Pióra na Patronite

Punkt po punkcie

ta para naprzeciwko umiera zgodnie z zasadami
ramię przy ramieniu

jutro zapali się świeczkę pograbi liście
pod pretekstem szybkiego powrotu do domu
ktoś to odtworzy i zapamięta

powiedzmy sobie szczerze: czy tak wygląda miłość
tam i z powrotem albo nieco niżej
w poczuciu spełnienia odkręcamy się z życia
i za cholerę nie weźmiesz tyle ile mógłbyś udźwignąć

to dobrze
bo co poza pojedynczymi butami w przedpokoju
po nas zostanie

1727 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!