Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z perspektywy żabiej

Ta kobieta nie może dojeść pizzy
a ten mężczyzna
liczy na to
że ją zostawi
i opaleniznę ściera
spękaną ręką z twarzy
oblizując przy tym usta
językiem marzeń

Ten człowiek jest biedny
jak uszkodzony tramwaj
i niepotrzebny za plecami siedzi
może jak wrona coś złapie
popchnie w żołądku biedę
i na skwer odleci

Ludzie uśmiechnięci idą z kubkami
z których ulewa się piwo
a przerażona flądra
z przeszklonej lady na patelnię patrzy
popadając w śliskość

Sandały
adidasy
klapki
pet widziany z żaby...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Sebereth

    19 December 2019, 16:28

    Co masz na myśli poprzez ścieranie opalenizny?

  • finezja

    19 December 2019, 15:45

    Zawsze mnie fascynowało Twoje spojrzenie na świat. Niesamowity kadr. Pozdrawiam serdecznie :)