Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ta jedna łza

Dziecięcy uścisk tego słonecznego dnia
jej pogodny uśmiech
i ten łagodny błysk w oku
to moje błogosławieństwo

Walczyć jakby samemu
zamkniętym w sobie
to walczyć o siebie
nie znając zasad

Na pozór zawsze sam
lecz z modlitwą na ustach
w kółko i bez końca jestem
jak zapomniany pielgrzym

To w sile Miłości
jest ten dotyk
który leczy
a ja przyjmuję go
pokornie

nic więcej nie potrzeba
aby pokonać własne
demony

To właśnie ten moment
zamknięty w tę jedyną łzę
Który najbardziej pokocham

17 459 wyświetleń
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!