Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 26 August 2022

na wiatr

Szymborska miała rację
z tą wyobraźnią serca - współczuciem
mijają lata świetlne
i co, że bratnie dusze
i miłość, co serca rozdziera
a cokolwiek uczynię,
to będzie, jak pisała
i choć nie zostało nam do końca dane,
w przestrzeni serca mam z Tobą mieszkanie

31 316 wyświetleń
315 tekstów
37 obserwujących