Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimowa miniaturka

Szyba zakwitła kwiatami,
kielichami lilii, bukietami
peonii, głowami chryzantem,
delikatnymi ostróżkami,
finezyjnie wijącymi się
wśród nich liśćmi paproci.
Z gracją secesji wspinają się
po szybie, zawłaszczając jej
przestrzeń zimowe kwiaty!
A za szybą kostka brukowa
pobielona szronem...
Jakże skuteczny sposób
znalazła zima, by upiększyć
szarość widoku!

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących