Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś

szumi las bez drzew
i drzewa bez lasu
w lesie słychać śpiew?
nie głuchy jazgot czasu

leśne dusze posiadały
spalonych pniach
nicością płakały
odszedł nawet strach

maliny poczerniały
jagody zwęglone
wiatr już też nie wieje
nie wie w którą stronę

niebo już nie płacze
bo mu szkoda łez
polny już nie skacze
rudy odszedł też

kto na las nie spojrzy
ogarnia go trwoga
kiedyś taki piękny
dziś tylko pożoga

789 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!