Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mroczne wierzby

Szumią mroczne wierzby,
Tańczą w wiatru rytmy.
Cienie uciekają,
Szukając spokoju.

Szumią mroczne wierzby,
Aż strach wejrzeć na nie.
Księżyc śpiewa pieśń o
Tajemnicy nocy.

Szumią mroczne wierzby,
Między gwiazdami krzyk.
One z góry patrzą,
Wicher nosi wieści.

Szumią mroczne wierzby,
Pisk starej huśtawki.
I wspomnienia tańczą
W koronach mrocznych wierzb.

14 183 wyświetlenia
83 teksty
6 obserwujących
  • natalia:)

    25 April 2011, 21:41

    Miło mi. Dziękuję i pozdrawiam;)