Menu
Gildia Pióra na Patronite

przez sen idę ku …

szukam blasku twych oczu
lecz samotność mi je skradła
resztki mojego rozumu
kradnie wiatr uczuć nieznanych
za granicą mojego rozsądku
gdzie szaleje ocean fal nieznanych
który tworzy pianę nadziei i wiary
wyrzucając ku brzegom nieznanym ...
jak Afrodyta z piany w mym sercu wyrosłaś
i wyszłaś na brzeg wyobraźni mej
pocałuję twoje powieki skrzydeł
i … chciałbym cię dotykać
nie raniąc
jak pozostać przy zdrowych zmysłach gdy
powodów brak
pisze wiersze czy ...
testament ?
chciałbym przeprosić, że jestem, że żyję
za uśmiech i za wieczory
za dotyk
przepraszam za szepty i obietnice
za słowa, wiersze, myśli
za to co mogło być
za wszystko co miałem
a nie mam już nic
przepraszam że …
śniłem

17 381 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • agniecha1383

    22 February 2012, 12:41

    :) Wzajemnie Bogdanie:)niewiele dodam bo jak widzę wszystko co Ja bym napisała zrobili już to inni...piękny...pełen uczuć sen...:) pozdrawiam cieplutko:)

  • Bogdan Z

    7 February 2012, 12:24

    dzięki za ciepło Twych słów :)

  • Bogdan Z

    7 February 2012, 08:57

    Dzięki dziewczyny :) czasami zderzenie obu marzeń zadaje ból ...

  • Julka 10

    28 January 2012, 22:12

    No cóż...zgadzam się z Agą...każdy Twój wiersz Bogdanie jest nasycony taką emocją, wrażliwością...Niewielu mężczyzn potrafi tak pięknie oddać uczucia...miłość...i wszystko co z tym związane. Więc...pisz więcej...dalej....sięgaj tej głębi, która tylko wybranym...
    w tak pięknym stylu...odczuwalna :):):)