Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukam radości

Szukam radości
w małych rzeczach,
przez chwilę one cieszą,
ale nie na długo.
A w głębi duszy
jakiś smutek,
jakiś żal
za dzieciństwem,
za młodością,
za beztroską.
A w głębi serca
czai się strach,
przed samotnością,
przed starością,
przed umieraniem…
Głęboko w sercu
tkwi jakaś tęsknota
za tym,
co już nigdy nie wróci.

6643 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących
  • kati75

    28 May 2020, 06:51

    Czasem tęsknimy za tym ,czego nie możemy zatrzymać;-)pozdrowienia

  • 28 May 2020, 03:41

    Proste, szczere, prawdziwe - piękne.
    Uczucia o których piszesz każdego dosięgają prędzej lub później. To pragnienie Życia.