Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Szukałem cię w zgiełku ciszy
przywołując w otchłani czasu
byłaś iskrą tego płomienia
latarnią oświetlającą moją duszę

namalowanym pejzażem tej płaszczyzny
która okruszkami łaknęła moje myśli
chwilą tego błękitnego obrazu
barw namalowanych naszych postaci

myślałem że jesteś przelotnym wiatrem
zapisanym na piasku naszych wspomnień
pozostawionych w głębinach oceanu
ukrytych na dnie naszych marzeń.

8076 wyświetleń
67 tekstów
1 obserwujący
  • kati75

    24 September 2020, 17:04

    Ostatni wers najlepszy🙂