Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebiańska Pani

szukał daleko
za siódmą górą i dziewiątą rzeką
chodził różnymi ścieżkami
czasem wydeptanymi
a czasem nowymi szlakami
niekiedy na przełaj odważnie kroczył
chociaż wiedział, że życie może go zaskoczyć
czasem z górki
lecz częściej pod górkę
szedł i szedł
szukając
i często zwątpienie łupało go w krzyżu
i kości strzelały
i serce się łamało
i szeptem wołał czasem: - O Stróżu!
lecz cisza mu tylko odpowiadała
i kiedy w końcu porzucił szukanie
do domu wróciwszy samotnie
na drugi dzień
jakby Chrystusa Zmartwychwstanie
objawiła mu się cudownie
Miłość

146 951 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 23 May 2010, 23:04

    Ehh... :)

  • 23 May 2010, 23:03

    Jam wiem swoje
    Jam Cię wielbić
    Wielbić Twą twórczość

    Szacunek za całokształt-często zaglądam

  • 23 May 2010, 23:01

    Bez przesady...
    Jam marny wierszokleta.

    Jednakże dziękuję za miłe słowa.

  • 23 May 2010, 23:00

    Niech ręka Twa się strzeże od tego ruchu! nie wyrzucaj!

    Jestem wielce zaszczycona, iż mogę czytać tak doskonałe wiersze...

    Kłaniam się nisko

  • 23 May 2010, 22:56

    Moja 15 minutówka.
    Powiedziano mi ostatnio, żebym nie wywalała wierszy, których piszę... Więc nie wywalam.

  • 23 May 2010, 22:52

    ten wiersz to cudeńko, powalił mnie aż kłaniam się ku Twej osobie

    Wszystko, czego potrzeba: odpowiednie rymy, świetna tematyka, piękna forma, wspaniała kompozycja słów i to wszystko napisane przez #eyesOFsoul... lepiej być nie może