Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Smutna dusza ma"

Szukałam Cię na bezdrożu i w chaosie
pomiędzy szmaragdowym deszczem i w nocnej rossie
jak wtedy gdy uciekałam
od ludzi i śmierci
od światła i cudziennej zgubnej nadziei
posągiem bym się stała
z potężną siłą na twarzy
nie piękna lecz skromna
po tęczy z anielskiej sławy

ale jakże iść
w życie samej mi dane

poszerzam powieki na usatch
cudem gdybym zdobyła zaufanie
uciekam do tunelu
chowam się przed zimnem
pokusy nie zaznam
szczęścia nie spotkam

Kim się stałam?
- smutkiem w potoku bez chwały
- cudzą roślinką żyjącą bez potrzeby, a z wzgrady

I cichne....
w dolinie...

9406 wyświetleń
102 teksty
3 obserwujących
  • czarna mamba

    29 March 2013, 10:57

    smutne ...fakt ale piekne:)