Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie

http://www.youtube.com/watch?v=oiUeGomTlTE

Szukałam cię dłonią,
po nagim torsie biegałam
zagubiona.

Skostniałymi palcami mieszkałam
w twoich włosach, by było
cieplej, przyjemniej, bezpieczniej.

Bladymi ustami szeptałam
twoje imię, tak odległe
jak żałoba kosmosu.

W słonecznej ciszy liczyłam
twoje piegi, żeby potem
zetrzeć je pocałunkiem.

Dziś leżę w pustym łóżku
i patrzę jak mi przez
ręce ucieka świat.

Otoczona wspomnieniami
w cichej mgle szukam
zakończenia poematu.

I tylko jedno pytanie
dzwoni mi w głowie:
"dlaczego?"

16 794 wyświetlenia
130 tekstów
30 obserwujących
  • Incommodi

    18 April 2013, 20:59

    Bardzo dziękuję za opinie i pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    16 April 2013, 20:41

    Wyjątkowy wiersz... !

  • Albert Jarus

    16 April 2013, 20:24

    podoba mi się

  • awatar

    16 April 2013, 18:25

    ładne, prawdziwe