Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wędrówka przez tłumy

Szukaj mnie pośród tłumu, tam, gdzie ludzie tłoczą się gwarnie,
Gdzie hałas i zgiełk przesłaniają ciszę, a światło miga nerwowo.
Tam, gdzie niezliczone twarze mijają się na ulicach,
Zapomnij o tłumie, a szukaj mnie sercem, w głębi duszy mego istnienia.

Może mnie znajdziesz w uśmiechu, który przebija smutek,
W spojrzeniu, które ukrywa tajemnice i marzenia.
Może zauważysz mnie w gestach, które mówią więcej niż słowa,
W delikatności dotyku, który przenika przez gwar codzienności.

Szukaj mnie w chwilach ciszy, gdy wszystko zwalnia,
Gdzie oddech staje się rytmem, a czas przestaje się liczyć.
Tam, gdzie słowa nie są potrzebne, a spojrzenia się porozumiewają,
W miejscach, gdzie dusza spotyka duszę, a serce tęskni za bliskością.

Nie szukaj mnie pośród pozorów, w efemerycznym blasku sławy,
Ale w skromnych gestach i prostych słowach codzienności.
Niech nasze spotkanie będzie jak oddech wśród zgiełku,
Momentem, w którym wszystko staje się klarowne i pełne sensu.

Szukaj mnie, a ja również będę szukać cię,
Połączeni nićmi niezauważalnymi, ale silnymi.
Niech nasze drogi się przetną w tej skomplikowanej sieci losu,
I odnajdziemy się nawzajem pośród tłumu, jak długo oczekiwany dar.

Bo w końcu, szukając się nawzajem, odnajdujemy samych siebie,
Wznosząc mosty między naszymi światami i dając życiu sens.
Tak więc nie wahaj się, szukaj mnie pośród tłumu,
A ja obiecuję, że będę tam czekać, gotowy na nasze spotkanie.

31 300 wyświetleń
641 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!