Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwiedzić, poznać

Sztuka nie na sztuki,
by ją zjeść w całości
Nie obierzesz do kości
dokładnie jakbyś chciał
Nie najesz się do syta
obrazem przenudnym
Nie objesz się na zapas
zwiedzając dwa dni całe
Miasta, miejsca i dzieła
których nie zrozumiesz
Mózg nie wyćwiczony
zdycha z przemęczenia
I zdycha w samotności
otoczonej niewiedzą

22 129 wyświetleń
281 tekstów
114 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!