Menu
Gildia Pióra na Patronite

to nie życie

Sztuczny wiatr we włosach
i bezołowiowe perfumy
stojące w korkach.
Tabuny kurzu galopujące
chodnikami miasta,
zegar bijący się w pierś
- czas ucieka.
Kochankowie zaklęci
w gazecie krzyczącej literami.
Ich idealne twarze gładzą się
w idealnym pocałunku.
Egoizm i fala samobójstw,
utarte schematy, kręte ścieżki, stereotypy
"Jesteś tym, co jesz" i śmieciowe jedzenie.
Tylko kosza na śmieci brak.

4098 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
  • awatar

    28 July 2010, 17:47

    Trafiony @@@). bardzo dobre.pozdrawiam

  • 28 July 2010, 14:33

    Świetnie opisałaś realia dzisiejszego życia. Pozdrawiam:)