Menu
Gildia Pióra na Patronite

Próżne gadanie

Szósta godzina po północy
Budzik natrętnie płoszy sny
Córka w rozpaczy moczy włosy
Żona udaje że jeszcze śpi

Kawa herbata w prosty sposób
Rozpoczynamy ten nowy dzień
Śniadanie dzisiaj dla trzech osób
Podaję trochę śpieszac się

Przez chwilę cześć oddaję Bogu
Zawsze dziękując że mogę być
Gdy stanie anioł w moim progu
Będę gotowy by dalej żyć

Wypije czarną gorzką kawę
Uśmiechnę się do moich Dam
Oddadzą uśmiech swój łaskawie
Wiedząc że nikt z nas nie jest sam

12 296 wyświetleń
150 tekstów
7 obserwujących
  • piórem2

    19 January 2018, 21:56

    Witaj
    Ladny wierzyk,
    jednak powroty zaskakują.