Menu
Gildia Pióra na Patronite

"...znów uwierzyłam..."

Szliśmy razem,
ścieżką Miłości,
żyliśmy Teraźniejszością,
lecz zabiła Nas Nienawiść.
Odszedłeś
bez słów pożegnania.
Postanowiłam zapomnieć,
choć, co rusz w myśli się wkradałeś.
Zostałam sama,
ogarnięta nostalgią,
zbyt skupiona na Przeszłości,
nie widziałam jutra.
Lecz Ktoś podał mi dłoń,
mimo własnych ran,
pokazał, jak wstać
i zapomnieć o Bólu.
Wierzę w Przyszłość,
wspólną,
wymarzoną,
piękną...

Kochany, ja...
...znów uwierzyłam...
...dzięki Tobie...

Dedykacja dla 2 najbliższych memu sercu osób.
Dziękuję Wam, Kochani.

10 302 wyświetlenia
87 tekstów
7 obserwujących
  • krysta

    30 May 2013, 19:08

    ładny wiersz :)