Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pielgrzymi

Szli odważnie
Aleją wśród jesiennych kolorów
Gościńcem obsypanym śniegiem
Dziurawą, wyboistą drogą
Zatrzymali się nad przepaścią
W ogrodach kwitły krokusy
Ona widziała most
On miał lęk przestrzeni
Ona patrzyła w przyszłość
On głowę odwracał wstecz
Poróżniły ich wiadomości
Z przeszłości
Chcieli razem słuchać śpiewu ptaków
Oglądać zakwitające kwiaty
Podziwiać budzące się życie
Mimo wszystko
Iść razem

16 809 wyświetleń
250 tekstów
3 obserwujących
  • 11 March 2016, 09:53

    dobrze jest chcieć
    i dobrze jest mieć
    lecz lepiej jest być
    i lepiej jest żyć
    taką potrzebą
    by wciąż było niebo
    by rosły wciąż drzewa
    i ptak by zaśpiewał
    i tak jak tym razem
    by być tutaj razem

  • 11 March 2016, 08:25

    Pozdrawiam. Z uśmiechem.
    :)

  • Cris

    10 March 2016, 21:53

    a nuż jeszcze...ciekawy wiersz.
    pozdrawiam :)