Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 27 February 2020

docenienie

szłam dziś do siebie
okrężną drogą

przez las

otuliłam się
zapachem drewna
usta pomalowałam smakiem poziomek
wiatr wplątałam we włosy

utkałam siebie z pajęczych nici
wątłe ramiona
zatopiłam w miękkim mchu

a na każdy dzień miałam dla siebie
bukiet
z jesiennych paproci

byłam muzyką
szumem sosen

14 060 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących