Menu
Gildia Pióra na Patronite

Koniec świata, sen miłości.

szłam
noc ciemna, niebezpieczna
tą drogą znaną mi od dziecka
ślimak na ślimaku…
ślimakowa droga
adrenalina
boje się
cieszę się
noc ciemna, zimna
znasz to uczucie?
w brzuchu rośnie
rozchodzi się w górę
oczekiwanie
ty chyba szłaś obok.
pożegnać się
byli inni
ale Ciebie pamiętam.
przyjaciel
chciałaś odejść
pożegnać się z innymi
noc ciemna, bezchmurna,
gwiaździsta!
STÓJ! Nie zobaczymy się już więcej!
nie płaczę, nie umiem.
dłużej Cie nie przetrzymam
uważaj na siebie
a zresztą…
ODEJDŹ! Nie zobaczymy się już więcej!
ale pamiętaj o mnie nawet potem
chociaż, może nie będzie pamięci
już potem.
odeszłaś drogą tą którą przyszłaś
rozświetlona blaskiem latarni, które jeszcze świecą
spiesz się!
oto nadchodzi chwila grozy.
nie wiadomo z której strony
o… to tam nadchodzisz?
i nagle nadzieja umiera ostatnia.
poddaję się.
nie zdążyłaś wrócić do domu.
mogłaś zostać przy mnie…
czarna chmura, czarny mrok
przenika przez domy, ogarnia je
wchłania
ogarnia mnie
wchłania mnie
nicość ciemne, głuche
ciało pozostaje sztywne
martwe
dusza żyje! spływa po niej radość!
i tylko mrok, samotność…
a jednak piękne uczucie

Śnił mi się koniec świata, który początkiem był szczęścia.
Gdzież tu jawna
Gdzież tu ukryta
treść marzenia sennego?

6199 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
  • awatar

    14 August 2010, 21:24

    tego snu nie kupuję. pozdrawiam -