Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla M.

Szłam kiedyś doliną marzeń,
każdy ptak miał skrzydła koloru Twoich oczu,
każdy kwiat pachniał Twoim ciałem,
każde jezioro miało Twoją twarz,
każdy strumień szumiał Twoim głosem.
Wiatr cicho szeptał Twoje imię,
zwierzęta otulały mnie Twoim ciepłem,
promienie słońca dotykały mnie Twoimi dłońmi.
Czułam się bezpieczna
w niezrozumiałych marzeniach.
Do dnia, gdy spotkałam Ciebie.
Zrozumiałam swój spacer po marzeniach,
dolina wiodła mnie do Ciebie,
rzeczywistość przeniosła się na łąki w kolorze Twoich włosów.
Mój czas stracił wskazówki,
mój zegar zaczął bić rytmem Twojego serca.
Trwać tak w nieskończoność,
z Tobą przemierzać ścieżki,
w Tobie być zatopiona,
Tobą być otoczona.
Marzenie, które jest moją rzeczywistością,
moja codzienność, która była marzeniem.

Tobie oddana na wieki
od wieków Tobie przeznaczona
Twoja przyszła Żona

2109 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!